10 coses que podem fer per ajudar al planeta

Els darrers mesos hem estat escoltant diverses xerrades sobre la sostenibilitat i fins i tot n’hem fet una
festa. Això és perquè els nostre institut està passant a ser un institut verd; però fora de l’institut, què
podem fer per ajudar el planeta? Avui us portem 10 coses molt fàcils que tothom pot fer i així ajudar el
nostre planeta. I a més a la llarga ajudarà també a la nostre pròpia economia.


  1. Utilitza cantimplores (d’alumini o les de vidre són les millors) per així evitar utilitzar ampolles de plàstic d’un sol ús.
2. Embolica el teu entrepà amb un embolcall de tela o de cera d’abella ja que els podràs utilitzar força cops. El paper d’alumini és altament contaminant i no és biodegradable.
3. Utilitza bosses de roba en comptes d’una de plàstic o de paper. Si utilitzes les de plàstic per anar a comprar intenta reutilitzar-les.
4. Compra bombetes de baix consum ja que aquestes duren 4 vegades més que les normals i utilitzen dos terços menys d’energia.
5. Vés a tot arreu on puguis amb bicicleta o a peu, això reduirà els gasos que emetràs i a més a més faràs esport! En cas de que no puguis, utilitza el transport públic o comparteix el cotxe amb altre gent.


6. Fes servir paper reciclat que genera un 74% menys de contaminació a l’aire i la seva producció gasta un 35% menys d’aigua respecte el paper no reciclat.
7. Compra a comerços de proximitat i productes de comerç just. Aquests no hauran estat  transportats i s’hauran enviat menys gasos a l’atmosfera. A més els productes de comerç just tenen com a principis assegurar als treballadors un salari digne, no acceptar mà d'obra infantil, defensar l’igualtat entre homes i dones, afavorir la realització de projectes de desenvolupament solidari en benefici de la comunitat, ser respectuosos amb el medi ambient i no privilegiar els cultius d'exportació en perjudici dels cultius de consum local necessaris per a la població.

8. Si ets dona has pensat mai quantes compreses i tampons utilitzem en tota la nostra vida fèrtil? I els anys que triga això a descompondre’s? Tot això es pot arreglar d’una
           simple manera, utilitzant una copa menstrual.


9. Fes servir paper reciclat que genera un 74% menys de contaminació a l’aire i la seva producció gasta un 35% menys d’aigua respecte el paper no reciclat.

10. El mateix passa amb els raspalls de dents; si n’utilitzem uns que siguin més biodegradables, com els de bambú, gastarem menys plàstic.



11. I finalment, ara que estem a final de curs i hem d’entregar molts treballs, intenta’ls imprimir a doble cara i si és possible envia’ls per correu electrònic.