Sortida Budista al Garraf



El passat dia 18 de gener els alumnes de 4t d’ESO que estudien filosofia, aprofitant el tema de la filosofia de la religió, vam realitzar una excursió al monestir budista del Garraf:  la comunitat de monjos budistes Sakya Tashi Ling.
Allà ens van fer un tour pel palau Novella i vam provar una activitat de meditació.
Just després d’arribar al temple en bus i fer la parada de l’esmorzar, la guia ens va presentar el monestir i ens va conduir a les diferents habitacions del palau, explicant-nos al mateix temps un gran ventall de dades interessants sobre la religió budista, la història dels propietaris del palau, quantes i quines persones ha acollit el palau fins ara i tots els detalls sobre arquitectura i decoració de l’espai.
En acabar la visita interior de l’impressionant temple, vam fer un breu taller relaxant de meditació i vam dur a terme alguns dels exercicis de respiració i concentració. Vam aprendre el més bàsic sobre la meditació d’una forma ràpida i senzilla.
Per acabar vam visitar la part exterior del palau, que incloïa una stupa per la qual vam fer voltes i més voltes (totes imparelles)  resseguint la stupa per tal de desitjar el què volíem i recitar mentalment les nostres pròpies oracions.
Tot plegat va ser una experiència inoblidable, molt tranquil·la i enriquidora i sobretot d’allò més interessant.

Cent per cent recomanada!